Učna pot DRAVA NATURA 2000 Starše
Foto: Mojca Kacjan
Učna pot DRAVA NATURA 2000 Starše
Foto: Mojca Kacjan
Učna pot DRAVA NATURA 2000 Starše
Foto: Mojca Kacjan

Učna pot DRAVA NATURA 2000 Starše

Zlato naše reke se ne meri le v karatih.

Vabljeni na učno pot v Staršah, ki se začne pri OŠ Starše (učilnici na prostem), od koder vas pot vodi vse do reke Drave, kjer se odpira čudoviti svet biotske pestrosti in njenega ključnega pomena za stabilnost ekosistema!

Na tej pustolovščini se bomo skupaj potopili v raznolikost življenja v naravnih in umetnih okoljih, raziskali bomo primere umetnih ekosistemov, kot so njiva, sadovnjak, gojeni travnik, vinograd in še mnogo več.


Kaj lahko pričakujete na tej edinstveni učni poti? Ne le poučno, temveč tudi izjemno zanimivo doživetje! Skozi vodenje boste spoznali, kako so umetni ekosistemi povezani z naravnimi okolji ter zakaj je biotska pestrost ključna za stabilnost celotnega ekosistema. Zanimive razlage in primeri vam bodo pomagali razumeti, kako se različne vrste in habitati medsebojno vplivajo.

Glavni cilj učne poti pa je ozaveščanje o izjemnem pomeni ohranjanja habitata in vrste veliki pupek. Skupaj bomo raziskovali, zakaj je ohranjanje teh življenjskih prostorov in vrst ključnega pomena za ravnotežje ekosistema ter kako lahko vsak od nas prispeva k ohranjanju te dragocene biotske pestrosti.


Pridružite se nam na tej nepozabni pustolovščini, ki ne le širi znanje, temveč tudi vzbuja globoko spoštovanje do življenja in narave okoli nas. Vabljeni, da postanete del te edinstvene izkušnje, kjer se učenje prepleta z navdušenjem in kjer boste odšli s spoznanjem, kako pomembno je varovati naš planet za prihodnje generacije!

← Nazaj

Barve

Pisava

Ostalo